Kenniscentra – Elleboog

Veelvoorkomende blessures aan de elleboog zijn de tenniselleboog en de golfelleboog. Bij een ontsteking aan de binnenzijde van de elleboog is er sprake van een golfelleboog en bij een tenniselleboog is er sprake van een overbelasting van de strekspieren, welke gelegen zijn aan de buitenzijde van de elleboog.

Advies zou zijn om de tape om te draaien en in dit geval toniserend te tapen. Als dat ook problemen oplevert, zou je ook de andere methode voor een tenniselleboog kunnen gebruiken, of de methode die beschreven staat op pagina 92 en 93 van het ‘het Manual Taping Concept Instructieboek’. Als het toniserend tapen niet werkt, is de inschatting dat deze tape de meeste kans op effect geeft. Bij tennisellebogen blijft het natuurlijk altijd de vraag of het inderdaad een lokaal probleem betreft of dat de oorzaak van de klachten vanuit de nek en schouders afkomstig is.

Voor meer informatie over het tapen van een tenniselleboog klik op deze link: Tenniselleboog 

Golfelleboog:

De behandeling van een golfelleboog is analoog aan de behandeling van een tenniselleboog. Er zijn diverse tapecombinaties mogelijk, waarbij de tapecombinatie uit het voorbeeld meestal voldoet.

Onderarm ventraal

Bij de ventrale (anterior) spieren van de onderarm (de flexoren) horen:

  • M. flexor digitorum superficialis
  • M. flexor digitorum profundus
  • M. pronator teres
  • M. pronator quadratus
  • M. palmaris longus
  golfelleboog-tapen

Voor verdere informatie over het tapen van een golferselleboog verwijzen wij naar de website informatie over de golferselleboog

Medical Taping toepassingen beheersen?

Bekijk alle cursussen op de overzichtspagina

 Producent van kwaliteitsproduct CureTape
 Meer dan 15.000 cursisten opgeleid
 Sinds 1998 de grootste van Nederland

Uw vraag niet gevonden? De beste manier om een vraag aan een deskundige te stellen is door het versturen van een e-mail naar info@fysiotape.nl waarin u het praktijkvoorbeeld uitlegt.

U ontvangt van ons zo spoedig mogelijk antwoord.