Helpdesk – Knie

Knieklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben en in veel gevallen is de oorzaak onduidelijk. Een zere knie kan er echter voor zorgen dat een patiënt belemmerd word in zijn dagelijkse bezigheden en de pijn kan doorstralen naar de rest van het been. Veel voorkomende klachten zoals een stijve knie of jumper knee kunnen goed behandeld worden met CureTape. Het tapen van de knie kan in deze gevallen leiden tot een verhoogde stabiliteit. Bekijk ons uitgebreide artikel Medical Taping bij knieklachten voor meer informatie.

Ja, Je kunt het behandeleffect versterken door een raster en deze uit te breiden over het hele kniegewricht, dus ook ventraal, mediaal en lateraal. Een kruis in de knieholte kan het resultaat nog verder positief beïnvloeden. Verder is het toniseren van de vastus medialis en eventueel zelfs het toniseren van de rectus femoris waarschijnlijk een heel goede toevoeging.

medical-taping-kniepijn-knieproblemen
medical-taping-kniepijn-knieklachten

Deze tape ondersteunt de patellapees aan de tibia en aan de patella.
De basis zonder rek aanleggen op de tuberositas. Maak een flexiebeweging met de knie en tijdens deze beweging leg je de tape met maximale rek over het ligament om vervolgens over de patella en de quadriceps met lichte rek de tape over de spier te laten uitlopen.

Een andere optie is om een stertechniek over het pijnpunt aan te brengen (ook bij Osgood-Schlatter), meer informatie op medical taping bij Osgood-Schlatter.

Knie-tapen

 

 

 

 

 

Bij dit probleem voldoet het bijna altijd uitstekend om een X-tape in de knieholte te zetten. De tape wordt aangebracht bij een gestrekte knie en krijgt in het werkende gedeelte geen extra rek mee (alleen de 10% voorspanning). De vier stroken van de X-tape worden iets naar mediaal en lateraal gelegd, zowel aan de craniale zijde als aan de caudale zijde. De laatste 2 tot 3 centimeter van de vier stroken vormen de ankers.

medical-taping-kniepijn-knieproblemen
medical-taping-kniepijn-knieklachten

Stel je vraag

Al jaren kunnen onze klanten zich met vragen, over bijvoorbeeld het Medical Taping Concept (MTC) wenden tot onze Helpdesk. Hoogste tijd om deze Helpdesk een nieuwe eigentijdse look te geven! Vanaf vandaag beantwoordt Christina Peter, fysiotherapeute en docente MTC, veel voorkomende praktijkvragen voor de camera.

Heb je een vraag over een tapetoepassing of over het gebruik van CureTape? Laat het ons dan weten.

Medical Taping toepassingen beheersen?

In Nederland is een grote vraag naar Medical Taping behandelaars. Wil je starten met Medical Taping of je verder specialiseren op het gebied van Medical Taping? Kies dan voor één van de negen Medical Taping cursussen die FysioTape aanbiedt. Toe te passen binnen diverse vakgebieden en op verschillende niveaus!

check-button-groen Meer dan 15.000 cursisten opgeleid
check-button-groen Sinds 1998 de grootste van Nederland
check-button-groen Uitgebreid Medical Taping cursusaanbod
medical-taping-basiscursus