Medical Taping cursus accreditatie

In 1998 introduceerde FysioTape B.V. een revolutionaire elastische tapemethode uit Japan als eerste op de Europese markt. De juiste toepassing van deze elastische tape gaf spectaculaire resultaten.

Aan deze eerste groep cursisten namen een paar enthousiaste therapeuten deel, die de methode verder hebben onderzocht en ontwikkeld en zo is in 2003 het Medical Taping Concept ontstaan en is ook een eigen merk tape ontwikkeld, dat de naam CureTape® heeft gekregen. De therapeuten van toen, zijn inmiddels bevlogen docenten geworden met enorm veel ervaring die de diverse cursussen geven voor de professionele gebruiker.

Onze docenten kunnen u als geen ander, ook deze tapemethode succesvol aanleren. De cursussen zijn praktijkgericht en meteen toepasbaar. De meest gehoorde reactie van gebruikers van CureTape® is, dat ze meteen resultaat boeken tijdens de behandeling. Je ervaart direct resultaat bij de cliënt.

Een vertrouwd adres

Onze Medical Taping Cursussen worden inmiddels in verschillende landen gedoceerd. Door met name de Olympische Spelen in 2008 is het aantal deelnemers aan cursussen enorm gestegen. De laatste jaren geven we internationaal ca. 400 cursussen waarvan de Nederlandse markt 30% is.

Vanaf 1998 hebben we in Nederland inmiddels meer dan 15.000 verschillende cursisten mogen verwelkomen. Elke cursus wordt geëvalueerd en hieruit blijkt een hoge klanttevredenheid met een gemiddelde waardering van een 8,5. Een juiste keuze om Medical Taping bij FysioTape Opleidingen te volgen.

Medical Taping specialist worden?

Bekijk het cursus aanbod »

 Producent van kwaliteitsproduct CureTape
 Meer dan 15.000 cursisten opgeleid
 Sinds 1998 de grootste van Nederland

Soorten cursussen en accreditatie

Om de beste resultaten te bereiken is het heel belangrijk om de tape op de juiste manier aan te brengen. U kunt deze tapemethode niet vergelijken met de conventionele witte tape die niet rekbaar is en na- of bijscholing is dan ook gewenst. In de afgelopen jaren hebben we diverse cursusprogramma’s ontwikkeld waardoor binnen elk vakgebied de toepassingsmogelijkheden worden aangeleerd.

Daar waar mogelijk, en van toepassing is, zijn de cursussen geaccrediteerd. In onderstaand tabel staat er voor elke cursus beschreven bij welke organisatie de accreditatie is aangevraagd en hoeveel punten er zijn aangewezen.

 KNGFVGNKeurmerkNVFKNVFLNVHNVvPLOOPNGSVPNNVSTNVFD
Basis1416
Vervolg7
KinderenIn aanvraag
Lymftaping1413,5
Podotherapie139
Sportmasseur1412
Sportmasseur FTC12
Paard basisIn aanvraag
Hond basisIn aanvraag

Voor meer informatie over de cursussen, verwijzen wij u naar ons cursusoverzicht