FysioTape B.V.

In 1998 introduceerde FysioTape B.V. de Japanse behandelmethode Kinesio-Taping in Europa.
Een van de oprichters van FysioTape B.V. was destijds Alfred Nijhuis (ex-profvoetballer bij MSV Duisburg, Urawa Red Diamonds-Japan en Borussia Dortmund). Tijdens zijn voetbalcarrière in Japan had hij de spectaculaire effecten van de tapemethode aan den lijve ondervonden, maar terug in Nederland bleek de methode hier nog volslagen onbekend.

Samen met Gert-Jan Olthoff richtte Alfred Nijhuis in 1998 het bedrijf FysioTape B.V. op, met als doel om deze behandelmethode in Europa bekendheid te geven. Inmiddels mag worden geconcludeerd dat dit doel ruimschoots is bereikt aangezien het Medical Taping Concept in bijna alle Europese landen, Azië, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten actief en succesvol wordt toegepast.

De eerste jaren waren best lastig omdat er veel “ongeloof” voor de toen nog onbekende methode was. Door het organiseren van veel (toen nog onder de naam Kinesio-Taping) cursussen en seminars werden de mensen overtuigd van de werking en de methode heeft zich sindsdien alleen maar uitgebreid. Dit heeft geresulteerd in het Medical Taping Concept zoals het nu is. Lees meer over het Medical Taping Concept »

Op dit moment zijn er duizenden artsen, fysiotherapeuten, sportmasseurs en huidtherapeuten die volgens dit concept werken. Deze groep wordt alleen maar groter en……enthousiaster! Jaarlijks organiseert FysioTape Opleidingen B.V. alleen al in Nederland zo’n 130 MTC cursussen voor de diverse doelgroepen (para)medici.

FysioTape B.V. is de producent van het kwaliteitsproduct CureTape®. Op dit moment de  meest gebruikte kinesiotape in Europa.

Voor de productie van CureTape® heeft FysioTape B.V. een eigen fabriek in Zuid-Korea. De fabriek is ISO gecertificeerd en er wordt geproduceerd met de modernste machines. We hebben dus alles in eigen hand en kunnen zodoende een hoogwaardige kwaliteit garanderen.

Teamfoto-fysiotape