Medical Taping bij pijn in schouder en schouder uit de kom

Schouderluxatie

Schouderinstabiliteit kan ontstaan door het herhaaldelijk oplopen van schouderluxatie. Doordat de schouder een zeer beweeglijk gewricht is komen schouderklachten vaak voor. De bol van de bovenarm is relatief groot ten opzichte van de kom van het schouderblad, hierdoor zijn grote bewegingen mogelijk, echter kan dit leiden tot schouderluxatie bij een trauma. Bij een trauma worden de structuren (banden, pezen en spieren) rondom de schouder uitgerekt. De schouder wordt instabiel waardoor deze uit de kom kan schieten.

schouder_tapen

Pijnlijke schouder na CVA

Patiënten die na een beroerte een halfzijdige verlamming overhouden hebben vaak als complicatie een pijnlijke schouder. Door de CVA verandert de spiertonus en treedt er tevens bewegingsbeperking van het schoudergewricht op, met als gevolg dat de structuren kwetsbaar zijn en schouderpijn ontstaat. Deze pijn heeft vaak een uitstraling van de schouder naar de bovenarm. Binnen het Medical Taping Concept zijn er verschillende manieren om schouderpijn te verlichten en om de ROM (bewegingsuitslag) te verbeteren.

Tapetoepassing voor directe pijn verlichting

Bij deze schouderklachten is het aanbrengen van een faciliterende (activerende) tape over de M. Deltoideus van de schouder een tapetoepassing die voor directe pijnverlichting zorgt. Deze tapetoepassing geeft een stabiel gevoel in de schouder en wordt door veel cliënten als zeer aangenaam ervaren, beter functioneren tijdens dagelijkse werkzaamheden wordt weer mogelijk gemaakt. Deze tapetoepassing kan tevens succesvol worden aangelegd tijdens het sporten bij mensen met een verhoogd risico op een schouderluxatie.

Instructievideo: Schouder tapen

Bekijk nu onze nieuwe instructievideo, hierin wordt de toepassing van Medical Taping bij schouderklachten uitgelegd.

Knip drie stroken tape van 5 cm x 25-30 cm afhankelijk van de grootte van de schouder. Alle stroken worden in neutrale positie vanaf het Acromion aangebracht met lichte rek.
Leg de eerste tape aan vanaf het Acromion midden over de M. Deltoideus. De andere twee stroken tevens laten beginnen vanaf het Acromion en de buitenste randen volgen van de M. Deltoideus.

Deze toepassing beheersen?

Wordt behandeld in Medical Taping basiscursus

 verlichten van schouderpijn
 ROM verbeteren
 faciliterende tape

Een Medical Taping cursus volgen?

Deze tapetoepassingen van de lage rug worden uitgelegd tijdens de Medical Taping basiscursus. Inmiddels hebben meer dan 15.000 cursisten deze cursus gevolgd. Mocht je deze cursus nog niet hebben gevolgd en ben je geïnteresseerd? Lees meer over de Medical Taping basiscursus »

Lijkt het je leuk om met je collega’s op locatie een Medical Taping cursus te volgen? Vraag naar de mogelijkheden voor een Incompany cursus. Deze cursus wordt geheel afgestemd op jullie vakgebied, specialisatie en wensen. Lees meer over de voordelen mogelijkheden van een In Company cursus »

maandactie-september

 

 

 

 

 

Let op: wij wijzen erop dat de aangegeven tape toepassingen en informatie op onze website, over de mogelijkheden binnen het Medical Taping Concept, nog niet wetenschappelijk bewezen zijn. De uitspraken en genoemde voorbeelden zijn gebaseerd op langdurige ervaringen van patiënten en geschoolde therapeuten.

Let op: bij het overnemen van het artikel is bronvermelding verplicht.