FASCIQ® Massage

Een goed werkend en gevoed fasciaal netwerk zorgt ervoor dat het lichaam in goede conditie is en soepel blijft. Om het lichaam soepel te houden heeft FASCIQ® een lijn van diverse massageproducten die gebruikt kunnen worden voor myofasciaal release. Peanutballs en massageballen zijn voorbeelden van massageproducten die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Alle 6 resultaten

Triggerpoints zijn knopen in spier of spiergroepen die ervoor kunnen zorgen dat een spier slechter functioneert. Het zorgt voor weefselspanning en slechte doorbloeding. Blessures en overbelasting kan daardoor ontstaan. Door gebruik te maken van diverse massageproducten kunnen de triggerpoints behandelt worden en ontspant de spier.

Hoe gebruik je FASCIQ® massage foamproducten?

De rollers gebruik je door deze op de grond te leggen en er zelf langzaam overheen te rollen met je eigen lichaamsgewicht. De druk kan men zelf bepalen door je lichaamsgewicht geheel of gedeeltelijk te gebruiken.  Foamrollers zijn verkrijgbaar in diverse hardheden, maten en vormen. Het is een persoonlijke keuze  welke hardheid het beste bij iemand past.

Peanutballen worden met name gebruikt om de rug te masseren en daarbij de wervelkolom vrij te laten. Rollen van de rug met minder druk kan bijvoorbeeld door tegen een muur staande te rollen. Minder druk wordt dan gebruikt bij de massage.

Er zijn diverse oefeningen mogelijk bij het inzetten van de massageproducten.
Welke oefening je het beste kunt uitvoeren is afhankelijk van het te behandelen gebied.

Effect van myofasciaal masseren met foamproducten:

  • Vergroten van de ROM (bewegelijkheid)
  • Verbetering van de doorbloeding van het weefsel
  • Toename van kracht in de spieren
  • Activeren of sederen van spieren
  • Vermindering van spierpijn
  • Goede hydratatie van het weefsel
  • Het losmaken van spierknopen (triggerpoints)