Helpdesk – Hand en pols

Pijn in de hand, vingers of pols kan erg vervelend zijn. Wij gebruiken onze handen dagelijks en bij vrijwel elke handeling. Wanneer er sprake is van een zwelling kan dit zich uiten in een doof gevoel in de toppen van de vingers, tintelend of kriebelend gevoel in de huid of pijn in het handgewricht. Een behandeling waarbij de hand en pols getapet wordt met CureTape zorgt ervoor dat de zwelling sneller afneemt dan normaal en verzacht tegelijkertijd de pijn. CureTape kan bijvoorbeeld helpen bij een gekneusde vinger of een Carpaal Tunnelsyndroom.

Het carpale tunnel syndroom is een van de meest voorkomende compressiesyndromen van de armzenuwen. De oorzaak is een chronische druk op de nervus medianus in de carpaal tunnel. Dat is een nauwe doorgang in het handgewricht voor zenuwen en buigpezen die van de onderarm naar de hand lopen. De zenuw is de zachtste structuur en is gevoelig voor druk. Door de zwelling in de carpale tunnel ontstaan de klachten die carpaaltunnelsyndroom wordt genoemd.

Kijk op dit gedeelte van de website en lees alles over MTC bij carpaal tunnel syndroom

carpaal tunnel syndroom 3
Is er nog sprake van een zwelling, dan moet je allereerst een afvoerende tape zetten, bijvoorbeeld een lymftape. Je gebruikt dan hele smalle strookjes tape die spiraalsgewijs om de vinger komen, hier bij voorkeur aangelegd vanaf de hand in de richting van de vingertop.Litteken4
Vervolgens kun je het aangedane gewricht stabiliseren met een ligamenttechniek zoals beschreven op pagina 106 van het ‘het Manual Taping Concept Instructieboek’, mediaal en lateraal aangelegd.vinger-stabiliseren
Eventueel kun je ook de beweging naar de pijnlijke richting beïnvloeden met behulp van medical Taping technieken.

Stel je vraag

Al jaren kunnen onze klanten zich met vragen, over bijvoorbeeld het Medical Taping Concept (MTC) wenden tot onze Helpdesk. Hoogste tijd om deze Helpdesk een nieuwe eigentijdse look te geven! Vanaf vandaag beantwoordt Christina Peter, fysiotherapeute en docente MTC, veel voorkomende praktijkvragen voor de camera.

Heb je een vraag over een tapetoepassing of over het gebruik van CureTape? Laat het ons dan weten.

Medical Taping toepassingen beheersen?

In Nederland is een grote vraag naar Medical Taping behandelaars. Wil je starten met Medical Taping of je verder specialiseren op het gebied van Medical Taping? Kies dan voor één van de negen Medical Taping cursussen die FysioTape aanbiedt. Toe te passen binnen diverse vakgebieden en op verschillende niveaus!

check-button-groen Meer dan 15.000 cursisten opgeleid
check-button-groen Sinds 1998 de grootste van Nederland
check-button-groen Uitgebreid Medical Taping cursusaanbod
medical-taping-basiscursus