Incompany cursussen

Waarom een Incompany cursus?

Steeds vaker krijgen wij de vraag van grote praktijken, ziekenhuizen of revalidatiecentra  naar de mogelijkheden om een cursus te volgen aangepast op hun werkgebied en specifieke wensen. FysioTape Opleidingen biedt deze mogelijkheid!

We kunnen een cursus op maat maken, helemaal aangepast aan de specialisatie, het werkgebied en de klachtenbehandeling binnen het vakgebied, zodat het ook direct toepasbaar is in de praktijk. FysioTape Opleidingen heeft al Incompanies georganiseerd op het gebied van algemene Fysiotherapie, Geriatrie, Medical Tapen bij kinderen (IOF), behandeling van oedeem, specifiek voor gipsverbandmeesters, podologen etc.

Na het volgen van deze cursus heb je een goede basis om het Medical Taping direct in de praktijk toe te passen.

Voordelen van Incompany cursus

 • Een op maat gemaakte cursus afgestemd op een specialisatie en/of specifieke wensen
 • Uitbreiding van je vakkennis
 • Teambuilding
 • Geen reis- en verblijfskosten
 • Aantrekkelijke groepstarieven

Doelgroep:

 • Grote praktijken
 • Ziekenhuizen
 • Revalidatiecentra
 • Hogescholen (Vanaf het 3e studiejaar (Fysiotherapie, oefentherapie Mensendieck en Podotherapie) kun je deelnemen aan een Medical Taping cursus.)

eddie-pasveer-cursus-ervaring

Ervaringen uit de praktijk

Het werken en oefenen in-Company is een bijzonder prettige manier om een cursus te volgen. Gevoegd bij het feit dat er ook een bijzonder goede docente (met een grote hoeveelheid kennis) voor de groep stond, die begrijpt hoe het werkt een cursus te geven in een in-Company groep heeft dat tot een zeer succesvolle cursus geleid. Met dank aan FysioTape die de cursus uitstekend heeft begeleid.

Ervaring na de cursus

Het gebruik van de tape heeft een grote vlucht genomen in de praktijk en wordt veelvuldig toegepast. Medical Taping is een absolute meerwaarde gebleken en heel veel patiënten willen bijna niet meer zonder. Daarnaast ervaren ze veelal een aantoonbare klachtenvermindering.”

Update cursus

Maandagavond weer een uitstekende 2e update cursus gehad voor het gebruik van CureTape. Onderwerpen als de beïnvloeding van een juiste houding, de exacte manier van tapen bij hooikoorts en de handproblematiek waren dankbare onderwerpen. Met 20 collega’s en onder de bezielde leiding van docente Christina Peter kunnen we stellen dat het weer een leerzame avond is geweest en dat we met de opgedane kennis de patiënten nog beter kunnen helpen.”

Eddie Pasveer – Fysiotherapeut bij fysiotherapie Wesselerbrink/Eddie Pasveer

medical-taping-basis

Medical Taping met de focus op jouw werkgebied

Wordt er al getapet volgens het Medical Taping Concept maar loop je tegen een bepaald probleem aan tijdens de behandeling? Wil je een bepaald werkgebied uitgebreider behandeld zien, bijvoorbeeld bekken of rug? Is het alweer enige tijd geleden dat je de Medical Taping basiscursus hebt gevolgd en wil je een opfriscursus om je kennis te verdiepen en bij te schaven? Lijkt het je leuk om samen met je collega’s in je eigen werkomgeving een aangepaste cursus te volgen?

FysioTape Opleidingen kijkt graag met jullie en ons team van deskundige docenten naar de mogelijkheden. FysioTape Opleidingen zorgt voor een gecertificeerde MTC instructeur, het lesmateriaal en de benodigde CureTape. Tevens krijgt iedere deelnemer na afloop een officieel MTC certificaat.

check-button-groen Meer dan 15.000 cursisten opgeleid
check-button-groen Sinds 1998 de grootste van Nederland
check-button-groen Uitgebreid Medical Taping cursusaanbod

Even voorstellen aan onze docenten..

harry

Harry Pijnappel
Internationaal Medical Taping instructeur

“De Medical Taping cursus is een zeer praktijkgerichte cursus waarin je naast de therapie veel praktijkvoorbeelden en toepassingen leert en oefent. Het leuke van deze cursus is dat je de opgedane kennis direct de volgende dag in de praktijk kan brengen. Het resultaat is direct zichtbaar.”

christina-button

Christina Peter
Internationaal Medical Taping instructeur

 “Ruim 10 jaar geleden dachten de meeste therapeuten dat Medical Taping een hype was, maar tegenwoordig is het niet meer weg te denken uit de praktijk. Het is écht de perfecte aanvulling op bestaande behandelmethoden en een must voor elke professional. Ik kijk er naar uit je binnenkort op één van onze cursussen te ontmoeten!”
jochem-button

Jochem van der Hoeven
Internationaal Medical Taping instructeur

“Sinds 2008 ben ik werkzaam als MTC instructeur. In het begin gaf ik met name cursussen in het Midden-Oosten, inmiddels ook in Nederland en Europa. In mij vind je een bevlogen instructeur die houdt van interactie, enthousiast is en die een beetje humor tijdens de cursus wel kan waarderen.
Wellicht tot ziens!”

Praktijk / kliniek *

Contactpersoon*

E-mail*

Telefoon

Vragen / wensen

Geïnteresseerd?

Vraag naar de mogelijkheden voor het organiseren van een Incompany door onderstaand formulier in te vullen en wij nemen contact met je op!

Cursusoverzicht:

 • Cursusduur: afhankelijk van aanvraag
 • Cursustijden: afhankelijk van aanvraag
 • Cursusgeld: afhankelijk van aanvraag
 • Accreditatie: afhankelijk van aanvraag
 • Aantal deelnemers: Minimaal 10, maximaal 20
 • Doelgroep:
  • Praktijken
  • Ziekenhuizen / revalidatiecentra
  • IOF groepen / netwerkgroepen
  • Hogescholen (3e studiejaar Fysiotherapie)