VetkinTape®

VetkinTape® is een kinesiotape dat door FysioTape speciaal is ontwikkeld voor de veterinaire markt. horses nominatie vetkintapeHet tapen van paarden, honden en ook andere dieren zoals runderen is de laatste jaren sterk in ontwikkeling en toegenomen. Medical Taping is een goede aanvulling gebleken op de behandelmethodes binnen de paramedische sector. Veel therapeuten zijn inmiddels bekend met de positieve resultaten van deze tapemethode. Binnen de humane fysiotherapie is CureTape® het meest toegepaste verbruikersartikel.

Alle 9 resultaten

Kinesiologische dierentape, voor en door professionals ontwikkeld

VetkinTape® is exclusief ontwikkeld voor de dierenvacht. Deze tape is door samenwerking en op advies van veterinaire professionals tot stand gekomen. VetkinTape is een elastische katoenen tape, latexvrij, met TÜV Kwaliteitskeurmerk. Het wordt geproduceerd in onze eigen gecertificeerde fabriek in Zuid-Korea. De lijmlaag is voorzien van sterk hypoallergeen acryl en heeft 25% meer kleefkracht dan de humane CureTape®.

Toepassingsmogelijkheden van VetkinTape®

VetkinTape® wordt vooral toegepast op paarden, honden en runderen als onderdeel van en ondersteuning bij een behandeltraject. Deze 24-uurs therapievorm, zonder toevoeging van medicijnen, is tevens zeer geschikt om een paard soepel en topfit te houden bij wedstrijden. Bij humane toepassingen wordt geadviseerd de haren te verwijderen, bij dieren moet juist over de vacht worden getapet. Door de tape op correcte wijze aan te brengen (zoals tijdens een cursus wordt geleerd), worden de fasciale structuren in de huid via de haren beïnvloed. Deze prikkeling heeft een positief effect op het zelf genezend vermogen waardoor verschillende effecten te bereiken zijn.

VetkinTape® is breed toepasbaar en zorgt o.a. voor:

  • Functieverbetering, waardoor sneller herstel.
  • Stimulering van de bloed- en lymfecirculatie.
  • Beïnvloeding van de fasciale structuren.
  • Stimulering of sedering van de spiertonus.
  • Sneller en mooier herstel van littekens.