Nieuws

Samenwerking met MSP Opleidingen

Sinds enige tijd werken wij samen met MSP Opleidingen. Dit opleidingsinstituut organiseert de opleiding Sportmassage sinds 1984 en is een begrip in de Randstad. Zij beschikken in Leiden over een prachtige accommodatie met verschillende cursuszalen.

Lees meer »
samenwerking msp

FysioTape steunt Spieren voor Spieren

De missie van deze stichting sluit onzettend mooi aan op ons vakgebied. Met deze donatie helpen we samen met de stichting het onmogelijke mogelijk te maken voor kinderen met een spierziekte.

Bekijk het initiatief »
curetape-bakfiets

Winnaar van de CureTape® bakfiets winactie is bekend

In september dit jaar hebben wij een nieuwe variant CureTape geïntroduceerd: CureTape Art. We zijn gestart met 5 patronen en hebben u vervolgens gevraagd het zesde patroon te bedenken. Tijdens deze “ART-Actie” hebben wij enorm veel verschillende designs mogen ontvangen.

Ontdek het nieuwe design »
curetape-bakfiets

Vacature Online Marketeer (SEO / SEA specialist)


FysioTape is per direct op zoek naar een fulltime Online Marketeer (SEO / SEA Specialist). Durf jij de uitdaging aan?

Bekijk de vacature »
imac-online-marketeer-gezocht

CureTape® bakfiets winactie


Met trots presenteren wij de CureTape® bakfiets, en jij kunt hem winnen!
Dit doen we niet zomaar... Binnenkort breiden we de CureTape® familie namelijk uit met een totaal nieuwe lijn: CureTape® Art!
Ook zo benieuwd naar CureTape® Art en hoe je deze prijs kunt winnen?
Houd onze website dan goed in de gaten: https://www.fysiotape.nl/curetape/art/

Lees verder »
bakfiets-curetape-art

Hooikoortstape toepassing in de kranten


Vandaag (31-5-2016) staat de hooikoortstape toepassing in maar liefst 3 verschillende kranten:
de Tubantia, de Stentor en het Eindhovense Dagblad.

Wil je meer weten over deze hooikoortstape toepassing?

Lees verder »
tapen-tegen-hooikoorts-tubantia-klein

Lancering CrossLinq®


Onlangs hebben wij ons nieuwe merk CrossLinq® geïntroduceerd. CrossLinq werkt o.a. uitstekend op acupunctuurpunten, pijnpunten en triggerpoints.

CrossLinq is het nieuwe merk Cross Tape
Het merk Cross Tape is veranderd naar het nieuwe merk CrossLinq®. Een nieuwe naam, een nieuw jasje maar dezelfde vertrouwde kwaliteit als Cross Tape.

Lees verder »
crosstape-3-varianten

3FM over CureTape® en hooikoorts


Afgelopen dinsdag (12 april) kwam CureTape voorbij in de uitzending van 3FM. De hoofdredacteur van Linda, Jossine Modderman vertelde in de uitzending van Frank van der Lende hoe goed CureTape® heeft geholpen bij het verminderen van haar hooikoortsklachten.

Beluister zelf het fragment om te horen wat CureTape kan doen. Beluister het fragment »
3fm-logo

Medical Taping kan oplossing bieden bij hooikoorts


Wist je dat ongeveer 20% van de Nederlandse bevolking last heeft van hooikoorts?

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die de hooikoortsklachten sterk kan verminderen of er zelfs voor kan zorgen dat iemand klachtenvrij het seizoen doorkomt. De resultaten zijn spectaculair en het is een gemiste kans om deze tapemethode niet toe te passen bij hooikoorts patiënten.


Hooikoortsposter voor in de praktijk


Vanwege de grote vraag naar de hooikoorts tapetoepassing hebben wij een hooikoortsposter ontwikkeld, met daarbij de werkbeschrijving en een evaluatieformulier, tevens zijn er afbeeldingen beschikbaar voor een videopresentatie. Bekijk de hooikoorts tapetoepassing pagina voor meer informatie en het downloaden van de documenten als PDF.


Bekijk de hooikoorts tapetoepassing pagina »
AAEP

Arab Health 2016


Voor de promotie van de merken CureTape, MTC en VetkinTape stonden we dit jaar (voor de 9e keer) op de Arab Health in Dubai, UAE. Tijdens deze beurs hebben we veel van onze dealers en eindgebruikers uit het Midden Oosten gesproken.

De Arab Health bestaat al 41 jaar en is dé medische vakbeurs voor de regio. Met meer dan 4000 bedrijven en 130.000 bezoekers uit 163 verschillende landen is de Arab Health de grootste medische vakbeurs in het Midden Oosten. Volgend jaar zijn we weer van de partij!

Lees verder »
AAEP

AAEP 2015


Voor de promotie van het merk VetkinTape® staan wij van 6 tot 8 December op AAEP (American Association of Equine Practitioners) wereld grootste paarden congress!

Tijdens dit congress zullen de laatste ontwikkelingen, services en producten worden gedeeld met het publiek. Kijk voor meer informatie op de website van AAEP.

Lees verder »
AAEP

Eindstand Pink Ribbon actie


De maand oktober stond bij FysioTape in het teken van borstkanker. FysioTape heeft in het kader van de borstkankermaand per bestelde maandactie een donatie gedaan aan de Stichting Pink Ribbon. Wij bedanken u voor de leuke reacties en uw steun en zijn blij verrast dat we de stichting Pink Ribbon een bedrag van € 2.725,00 Euro mogen schenken.


Lees verder »
pink-ribbon-2015

MTC cursussen voor dierenfysiotherapeuten en dierenartsen


Vanaf maart dit jaar starten we met een nieuwe cursus. Medical Taping voor dierenfysiotherapeuten en dierenartsen.

Doel van de cursus


Het bekend maken met de eigenschappen, de toepassingsmogelijkheden (en contra-indicaties) van het tapemateriaal (VetkinTape) en de therapeutische mogelijkheden bij paarden. Tijdens de cursus zal er worden geoefend op paarden. De in de cursus behandelde casuïstieken zijn voor alle doelgroepen herkenbare en in de praktijk voorkomende aandoeningen.


Lees verder »
dewi-met-paard-en-tape

Slogan actie


De CureTape scooter is uitgereikt aan FysioMedics voor het bedenken van de winnende slogan.
De winnaars hebben gewonnen met de volgende slogan:

CureTape® – COLOURFUL ACTIVATION


Lees verder »
fysiomedics

Uitslag scooter actie


De uitslag van de scooter actie is bekend. Het was lastig omdat we uit erg veel slogans konden kiezen en het was dus ook werkelijk een “close finish”…
SLOGAN ACTIE:

De afgelopen maanden hebben wij meer dan 400 slogans mogen ontvangen en 23 december hebben we bepaald welke slogan we het allerbeste vinden en waar we dus in de toekomst gebruik van zullen gaan maken. Ondanks het feit dat er erg leuke, pakkende en grappige slogans tussen zaten is onze definitieve keuze gevallen op:
CureTape® – COLOURFUL ACTIVATION


Lees verder »
curetape-scooter

Engelstalig artikel van Joyce Bosman


Het artikel van Joyce Bosman gaat over LymfTaping bij lymfoedeem. In dit artikel geeft zij een overzicht van de behandeling en het gebruik hiervan. LymfTaping is een veelbelovende techniek voor de behandeling van lymfoedeem.

Bij deze behandeling is het erg belangrijk om de juiste techniek toe te passen tijdens de behandeling van de patiënten. Het wordt dan ook sterk aanbevolen dat artsen een speciaal gecertificeerde training krijgen om praktische vaardigheden te verbeteren om succes vol te zijn met deze vorm van behandeling.
Lees verder »
Joyce Bosman

Medical Taping Concept vergeleken met RICE bij een enkeldistorsie


Uit ons onderzoek naar klinisch bewijs blijkt dat men het Medical Taping Concept overwegend positief ontvangt.

Achtergrond:
Acute enkeldistorsie komt zeer veel voor in Nederland. De behandeling hiervan is vaak RICE, maar de afgelopen jaren is er een ontwikkeling op het gebied van Medical Taping Concept (MTC). Omdat wij enige ervaring met het medical taping concept hebben, hebben wij voor dit onderwerp gekozen. Deze beroepsopdracht maakt deel uit van examenonderdeel voor het behalen van het bachelorsdiploma Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam.

Doel:
Onderzoeken of er klinisch bewijs is voor het Medical Taping Concept en of er verschillen zijn bij de behandeling van enkeldistorsie met Medical Taping in vergelijking met de gouden standaard behandeling (RICE). Is de stabiliserende werking van de ligamentaire tapes, anatomisch en/of fysiologisch te verklaren.

Lees verder »
medical-taping-concept-vergeleken-met-rice-bij-een-enkeldistorsie

Stichting Jong Borstkanker


FysioTape en de Stichting Jong Borstkanker hebben de handen ineen geslagen om aandacht te vragen voor borstkanker bij jonge vrouwen. De oprichtster van de stichting, Nessa Spillen, heeft zelf op 19 jarige leeftijd tegen deze ziekte en de gevolgen ervan moeten vechten. Tijdens haar zoektocht naar informatie over onderwerpen die belangrijk zijn voor jonge vrouwen tijdens deze ziekte, bleek het lastig te zijn om antwoorden te vinden. Dit heeft Nessa er toe gebracht om na 8 jaar gelukkig in goede gezondheid het boekje “Als jouw wereld stil komt te staan” te schrijven. FysioTape zal de komende weken een gratis inkijkexemplaar en flyers onder haar relaties verspreiden, met het verzoek om dit in de praktijk of wachtruimte neer te leggen. Op deze wijze willen wij jonge vrouwen met borstkanker in uw omgeving wijzen op het bestaan van de Stichting Jong Borstkanker.

Lees verder »
logo stichting jong borstkanker

FysioTape op de televisie!


Onlangs waren we te zien in het SBS6 programma “Fabels en Feiten”. Aukje van Ginneken en de filmploeg kwamen voor dit programma speciaal naar ons bedrijf in Enschede om MTC instructeur Harry Pijnappel een aantal vragen te stellen over blessuren en het aanpakken van deze blessures. Blessures kan je bijvoorbeeld oplopen tijdens het sporten.

Harry Pijnappel laat in deze aflevering zien dat blessures ook kunnen worden aangepakt doormiddel van een Medical Taping behandeling met CureTape®. Aukje van Ginneken ondergaat zelf ook een behandeling tijdens de aflevering en laat haar schouder intapen om zelf te ervaren hoe dit voelt.

Lees verder »
feiten-fabels-harry-pijnappel

CureTape® MTC op de Spaanse televisie!


Afgelopen week was er een item te zien over het Medical Taping Concept op de Spaanse televisie. De MTC-instructeur Marc van Zuilen is hierin te zien terwijl hij tekst en uitleg geeft over de tapemethode.

Lees verder »
curetape op spaanse televisie

Nieuwe CureTape® Website!


De nieuwe CureTape® website staat online, met meer dan 50 landen!

Het merk CureTape® is in de laatste jaren uitgegroeid tot een vertrouwd en bekend merk. De stormachtige groei heeft er toe geleid dat CureTape® tegenwoordig in meer dan 50 landen verkrijgbaar is en dat er jaarlijks miljoenen mensen profijt hebben van de tape.

Het merk heeft nu een website gekregen die past bij haar status en daar zijn we ontzettend trots op.

Benieuwd? Ga dan naar de CureTape website® »

Lees verder »
CureTape® website

Medica Düsseldorf


De Medica in Düsseldorf was ook in 2013 weer een groot succes.

Op de Medica in Düsseldorf waren wij ook dit jaar weer aanwezig. De belangstelling was wederom erg groot. Veel klanten en andere belangstellenden hebben we op onze stand mogen begroeten. Onze Duitse, Poolse, Russische en Arabische MTC instructeurs gaven de gehele dag door demonstraties en er zijn ook veel echte patiënten behandeld met CureTape®.

Lees verder »
medica-2013

TÜV kwaliteitskeurmerk


Volgens TÜV Rheinland is CureTape een elastische tape dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet.

CureTape heeft het TÜV kwaliteitskeurmerk.

Eigenlijk wil een patiënt of sporter altijd maar één ding: de beste medische zorg met de beste materialen.

Omdat er tegenwoordig een groot aantal (Chinese) imitatie producten op de markt worden aangeboden lijkt het ons goed om in het belang van de patiënten en sporters “het kaf van het koren te scheiden”.

Om aan te tonen dat CureTape aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet hebben wij TÜV Rheinland ingeschakeld om het product te laten testen. TÜV Rheinland is één van de belangrijkste internationale leveranciers van (technische) diensten voor kwaliteit en veiligheid.

De conclusie van TÜV Rheinland: CureTape is een veilig, latexvrij product dat aan de hoogste kwaliteitseisen voldoet

Lees verder »
TUV-kwaliteitskeurmerk-1

Nieuwe fabriek FysioTape


Wij zijn trots u te kunnen mededelen dat we een nieuwe fabriek in Zuid Korea hebben geopend. De voordelen van een eigen fabriek zijn enorm groot. De levertijden zijn korter, nog meer flexibiliteit en er kan sneller ingespeeld worden op de vragen uit de markt.

Het belangrijkste voordeel voor onze klanten is dat het kwaliteitsproces nu nog beter begeleid kan worden en op die manier gewaarborgd blijft. Dit was altijd al het stokpaardje, maar werd voorheen uitbesteed aan derden. In de nieuwe fabriek is een speciale ruimte ingericht als laboratorium waar de verschillende controles systematisch worden uitgevoerd, een hoge- en constante kwaliteit worden hierdoor gegarandeerd. Vanuit ons kantoor in Enschede kunnen we zelf, middels verschillende camera’s, het productieproces volgen.

Lees verder »
FysioTape fabriek