Sporttape

Sporttape versus elastische Kinesiologie tape

Vaak als er gesproken wordt over “tapen” dan bedoelen veel mensen de conventionele witte niet elastische sporttape. Met deze sporttape kun je bijvoorbeeld de enkels vastzetten tijdens een wedstrijd. Het doel daarvan is een “beperking” van de gewrichten te bewerkstelligen. Deze sporttape dient ook meteen na de wedstrijd verwijdert te worden om circulatieproblemen te vermijden.

Sinds 2000 is er een opmars gekomen van de elastische kinesiotape zoals CureTape® en deze is inmiddels niet meer weg te denken. Tijdens sportevenementen zijn de gekleurde tapes goed zichtbaar. CureTape® is inmiddels het grootste verbruiksartikel binnen de fysiotherapie omdat het toepassingsgebied erg uitgebreid is en de resultaten verbluffend zijn. FysioTape heeft als eerste bedrijf in 1999 Kinesiotape geïntroduceerd op de Europese markt.

sporttape-conventioneel

In tegenstelling tot de witte niet elastische sporttape, vergroot deze elastische CureTape® de mobiliteit door functieverbetering. De volledige functionaliteit van de spieren blijft daarbij behouden.

medical-taping-enkelinstabiliteit

Het principe is : activeren in plaats van fixeren.

De sporttape kan preventief worden ingezet maar ook voor behandeling van blessures en klachten. Voor een wedstrijd de enkel tapen om verzwikking te voorkomen, dat gebeurt daarom steeds vaker met de gekleurde elastische tapes. Ook is het comfort groot. Door de samenstelling van CureTape® merk je op een gegeven moment niet meer dat je getapet bent. Maar de werking gaat 24 uur door. De sporttape kan probleemloos enkele dagen gedragen worden en douchen is dan geen enkel probleem. Circulatieproblemen komen niet voor. De manier van aanbrengen is een totaal andere methode dan bij conventionele witte tape. Wij adviseren daarom ook een MTC cursus te volgen om de beste resultaten te bereiken. Lees meer over MTC cursussen »

Elastische sporttape kopen

Ben je op zoek naar elastische sporttape maar weet je niet goed waar je op moet letten tijdens het kopen? Een van de belangrijkste afwegingen die je maakt is de overweging tussen kosten en kwaliteit. FysioTape is exclusief producent van CureTape®. Deze tape wordt geproduceerd in onze eigen fabriek waardoor wij altijd de hoogste kwaliteit kunnen bieden en garanderen.