Helpdesk – Algemene vragen

Wat is Medical Taping?

Medical Taping is een behandelmethode waarbij de patiënt behandeld wordt met elastische kinesiotape of kinesiologische tape. De tape wordt in de praktijk toegepast als extra interventie om een sneller herstel te bevorderen. Het weefsel regenereert sneller doordat enkele processen in het lichaam worden geactiveerd of ondersteunt. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel oplossen.

Eigenschappen van de kinesiotape

Het tapemateriaal is vervaardigd van hoogwaardig katoen en heeft een elasticiteit die vergelijkbaar is met die van de menselijke huid (130-140% eigen rekbaarheid). Doordat de achterkant is voorzien van een hypoallergene acryl lijmlaag, vermindert de kans op huidirritaties. De hechting van de lijmlaag wordt geactiveerd door lichaamswarmte. De lucht- en waterdoorlatende weefselstructuur van de tape is waterresistent en kan meerdere dagen gedragen worden zonder dat de tape zijn werkzaamheid verliest.

Stel je vraag

Al jaren kunnen onze klanten zich met vragen, over bijvoorbeeld het Medical Taping Concept (MTC) wenden tot onze Helpdesk. Hoogste tijd om deze Helpdesk een nieuwe eigentijdse look te geven! Vanaf vandaag beantwoordt Christina Peter, fysiotherapeute en docente MTC, veel voorkomende praktijkvragen voor de camera.

Heb je een vraag over een tapetoepassing of over het gebruik van CureTape? Laat het ons dan weten.

Medical Taping toepassingen beheersen?

In Nederland is een grote vraag naar Medical Taping behandelaars. Wil je starten met Medical Taping of je verder specialiseren op het gebied van Medical Taping? Kies dan voor één van de negen Medical Taping cursussen die FysioTape aanbiedt. Toe te passen binnen diverse vakgebieden en op verschillende niveaus!

check-button-groen Meer dan 15.000 cursisten opgeleid
check-button-groen Sinds 1998 de grootste van Nederland
check-button-groen Uitgebreid Medical Taping cursusaanbod
medical-taping-basiscursus