FASCIQ®

De fascie bestaat voor het grootste gedeelte uit bindweefsel in verschillende vormen en structuren, het bevindt zich door het hele lichaam en is met elkaar verbonden. De laatste jaren is er steeds meer bekend over de werking van het fasciale netwerk en worden goede resultaten behaald tijdens een behandeling gericht op de fascie.

Het fasciale netwerk heeft invloed op o.a.:

  • Kracht.
  • Beweging en beweeglijkheid.
  • Het immuunsysteem.
  • De balans van diverse interne systemen (lymfe, spijsvertering, hormoon- en stofwisseling).
  • De houding.
FASCIQ Categorieën

Ervaringen uit de praktijk

“Na een leerzame opleiding met de tools kan ik niet meer zonder. De tools werken fantastisch bij acute klachten en bieden verlichting bij osteopatische klachten. Momenteel gebruik ik de tools bij maar liefst 8 van de 10 patienten.”

Wouter Egberts – Fysiotherapeut bij fysiotherapie praktijk TotalFysio

Speciaal voor het behandelen van de fascie worden diverse producten gebruikt die zorgen voor het losmaken van de fascie (fascia release) en voor het onderhouden van een soepel fasciaal netwerk (fascia treatment). Door regelmatig gebruik te maken van deze producten kun je blessures voorkomen.

FASCIQ® is een zorgvuldig samengestelde lijn van hoogwaardige producten voor de (na)behandeling van de fascie.

De FASCIQ® lijn bestaat uit de volgende producten:

  • FASCIQ® IASTM Tools gemaakt van hoogwaardige kwaliteit RVS gebruikt door de professionele behandelaar voor “soft tissue” en triggerpoint behandeling.
  • FASCIQ® Massage Foamhulpmiddelen voor myofascial release en het onderhouden van een soepel fasciaal netwerk, bestaande uit foamrollers, peanutballs en een massagebal gemaakt van EPP.
  • FASCIQ® Siliconen Cuppings voor het losmaken van de fascia, pijndemping en het activeren van de doorbloeding. Tevens zorgen cuppings voor een snellere afvoer van afvalstoffen.
  • FASCIQ® Wax & Cream. Wax en Cream worden gebruikt in combinatie met cuppings en de IASTM Tools ter ondersteuning van een soepele behandeling.
  • FASCIQ® Flossbanden. Flossing banden worden gebruikt door de professionele behandelaar voor het mobiliseren van de fascia en gewrichten, met als doel de volledige bewegingsuitslag terug te krijgen.
FASCIQ massage categorie

FASCIQ® Massageproducten

Een goed werkend en gevoed faciaal netwerk zorgt ervoor dat het lichaam in goede conditie is en soepel blijft. Om het lichaam soepel te houden heeft FASCIQ® een lijn van diverse massageproducten die kunnen worden gebruikt voor myofasciaal release. Foamrollers, peanutballs en massageballen zijn voorbeelden van massageproducten die hiervoor gebruikt kunnen worden.

Triggerpoints zijn knopen in spier of spiergroepen die ervoor kunnen zorgen dat een spier slechter functioneert, het zorgt voor weefselspanning en slechte doorbloeding. Hierdoor kunnen blessures en overbelasting ontstaan. Door gebruik te maken van diverse massageproducten kunnen de triggerpoints behandelt worden en ontspant de spier.

FASCIQ® Siliconen Cuppings

Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die haar oorsprong vindt in de Chinese geneeskunde. Deze alternatieve geneeswijze met “bollen”, die van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn zoals glas, plastic of silicoon, zorgen ervoor dat de huid vacuüm gezogen wordt.

De FASCIQ® cuppings zijn gemaakt van silicoon waarbij je, door de cupping in te knijpen, een vacuüm creëert op de huid en de cupping kunt verplaatsen.

Door de huid vooraf licht in te masseren met FASCIQ® Wax of Cream gaat het verplaatsen van de siliconen cup makkelijker.

FASCIQ cupping categorie
FASCIQ IASTM categorie

FASCIQ® IASTM tools

IASTM staat voor “Instrument Assisted Soft Tissue Mobilization”. De FASCIQ® IASTM Tools zijn gemaakt van hoogwaardige chirurgisch RVS (roestvrijstaal) AISA 304 (1.403) en worden gebruikt door de professionele behandelaar voor het losmaken van de fasciale structuren. Het mobiliseert het fasciale “soft tissue” weefsel.

RVS is het beste materiaal voor IASTM-Tools omdat dit materiaal resoneert. Informatie uit het weefsel over onrustige structuren worden via een Tool gevoeld door de behandelaar. De therapeut scant via strijkingen met de Tool de conditie van het weefsel en kan voelen waar blokkades zijn die behandelt moeten worden. Door met de instrumenten over de huid te strijken voel je niet alleen oppervlakkige verklevingen maar ook onregelmatigheden dieper onder de huid. Dit gevoel is te vergelijken met over zand strijken.

FASCIQ® Flossbanden

FASCIQ® Flossbanden zijn latexbanden van 1 mm of 1,5 mm dikte met een lengte van 208 cm. De FASCIQ® Flossbanden zijn zowel in 2,5 cm als 5 cm breedte verkrijgbaar en worden vooral gebruikt door de professionele therapeut voor de behandeling van de fascie. Deze behandelmethode wordt Flossing genoemd en er worden verbazingwekkende resultaten mee bereikt. Afhankelijk van het te behandelen gebied en de hoeveelheid compressie die nodig is, wordt gekozen voor een type Flossband.

FASCIQ flossband categorie