Medical Taping bij Osgood Schlatter

Osgood Schlatter is een ontsteking ter hoogte van het groeikraakbeen, dat tijdens de groei aanwezig is, op het tuberositas tibiae. Bij Osgood Schlatter treedt er pijn op net onder de knie bij de aanhechting van de bovenbeenspier aan het scheenbeen. Deze plek is geïrriteerd, overbelast en een bobbeltje is voelbaar. De pijn is vooral merkbaar tijdens of na een activiteit zoals sporten. Deze klacht komt vaak voor bij kinderen (jongens) tussen de 9 en 16 jaar die erg snel groeien.

Osgood Schlatter is een vervelende aandoening waarbij vaak geadviseerd wordt om rust te houden en langdurig en intensief sporten (rennen, springen, sprinten en fietsen) te mijden. Het is een hardnekkige blessure die, van een paar maanden, tot 2 jaar kan aanhouden.

Symptomen bij Osgood Schlatter:

  • Pijnlijke bobbel aan de voorkant, net onder de knie.
  • Klachten verergeren tijdens en na het sporten.
  • Kan bij zowel 1 knie als ook bij beide knieën tegelijk voorkomen.
  • Knie kan gezwollen zijn.
osgood schlatter taping

Tapetoepassing bij Osgood Schlatter:

Binnen het Medical Taping Concept bestaat een tapetoepassing die bij Osgood Schlatter door de therapeut kan worden aangelegd waardoor pijnverlichting direct merkbaar wordt. Door de knie te tapen is het voor het kind mogelijk om te blijven sporten en fietsen. Medical Taping met CureTape zorgt voor pijnverlichting, vochtafvoer en sneller herstel.

Knip een strook tape van 5 cm in de lengte door midden. Knip deze tape in 4 I-stroken van 2,5 cm. Laat het kind met gebogen knieën plaats nemen op de behandelbank. Breng vervolgens een kruis aan op de pijnplek volgens de ligament techniek. Let daarbij op dat er geen rek op de ankers wordt gebruikt.

Deze toepassing beheersen?

Wordt behandeld in de kindercursus

 Producent van kwaliteitsproduct CureTape
 Meer dan 15.000 cursisten opgeleid
 Sinds 1998 de grootste van Nederland

Een Medical Taping cursus volgen?

Deze tapetoepassing wordt uitgelegd tijdens de Medical Taping basiscursus. Inmiddels hebben meer dan 15.000 cursisten een cursus gevolgd. Mocht je deze cursus nog niet hebben gevolgd en ben je geïnteresseerd? Lees meer over de Medical Taping bij kinderen cursus »

Lijkt het je leuk om met je collega’s op locatie een Medical Taping cursus te volgen? Vraag naar de mogelijkheden voor een Incompany cursus. Deze cursus wordt geheel afgestemd op jullie vakgebied, specialisatie en wensen. Lees meer over de voordelen mogelijkheden van een In Company cursus »

maandactie-september

 

 

 

 

 

Let op: wij wijzen erop dat de aangegeven tape toepassingen en informatie op onze website, over de mogelijkheden binnen het Medical Taping Concept, nog niet wetenschappelijk bewezen zijn. De uitspraken en genoemde voorbeelden zijn gebaseerd op langdurige ervaringen van patiënten en geschoolde therapeuten.

Let op: bij het overnemen van het artikel is bronvermelding verplicht.