FASCIQ® IASTM tools

IASTM staat voor “instrument assisted soft tissue mobilization”. De FASCIQ IASTM tools zijn gemaakt van hoogwaardige chirurgisch RVS (roestvrijstaal) AISA 304 (1.403) en worden gebruikt door de professionele behandelaar voor het losmaken van de fasciale structuren. Het mobiliseert het fasciale “soft tissue” weefsel. Voor dit type RVS is gekozen zodat de behandelaar via het instrument contact kan maken met het weefsel en kan voelen waar blokkades zijn die behandelt moeten worden.

 • FASCIQ® Drop

  Lichte IASTM tool met een platte ronde afwerking. Dit instrument heeft één grote rond hoek van 6,5 cm en eindigt aan de andere kant in een puntig deel waarmee diepere lagen bereikt kunnen worden. De afwerking is aan beide zijden gelijk en de dikte van de “Drop” maakt de tool ideaal voor strijkingen naar beide richtingen. Tevens geschikt voor andere fasciatechnieken.

   69,95 incl. BTW
 • FASCIQ® Set large

  De set maat L bestaat uit vijf grotere Tools voor het behandelen van alle lichaamsoppervlakten en grote spiergroepen.

   649,95 incl. BTW
 • FASCIQ® Set small

  De set maat S bestaat uit vijf kleine smalle dunne en lichte Tools voor het behandelen van met name kleinere lichaamsoppervlakten.

   349,95 incl. BTW
 • FASCIQ® Mustache

  De Fasciq® Mustache is een breed toepasbaar en licht in de hand liggend IASTM Tool om het bindweefsel te prikkelen en klachten te verminderen.

   109,95 incl. BTW
 • FASCIQ® Razor

  De FASCIQ® Razor is een goed in de hand liggend IASTM Tool met verschillende ronde en plattere afwerking over de gehele Tool aan 1 zijde. Breed inzetbaar voor behandelen, scannen en strijken.

   109,95 incl. BTW
 • FASCIQ® Wheeler

  Algemeen te gebruiken platte tool (4mm) met diverse hoeken en zijden die aan beide zijden gelijk zijn. Tevens heeft de “Wheeler” een knop voor het bereiken van de dieper gelegen fasciale lagen. Geschikt voor diverse fasciatechnieken. (scannen, strijken en behandelen)

   89,95 incl. BTW
 • FASCIQ® Kiss

  Stevig in de hand liggend Tool met aan beide zijden rond afgewerkte kanten. Vooral geschikt voor strijkingen naar beide richtingen maar ook voor de andere technieken. De lange bolle convexe ronding is typerend voor deze Tool.

   79,95 incl. BTW
 • FASCIQ® Artist

  Stevige IASTM Tool met aan de onderkant een rechte afwerking en aan de bovenkant een naar binnen lopende platte rand, ideaal voor scannen van het weefsel. Deze tool heeft verschillend te gebruiken vormen zoals een concave kant, convexe kant en puntige hoeken waardoor deze tool breed inzetbaar is.

   79,95 incl. BTW
 • FASCIQ® Grip

  Goed in de hand liggende en stevige IASTM Tool met makkelijk handvat. De “Grip” heeft aan 1 zijde een licht schuine afwerking maar door de dikte van 5 mm van de tool voelt dit als een zachte kant.

   79,95 incl. BTW
 • FASCIQ® Cream 100 ML

  Fasciq® Cream wordt gebruikt in combinatie met cupping en IASTM Tools ter ondersteuning van een soepele behandeling. Er zitten geen toegevoegde kleurstoffen en conserveringsmiddelen in.

   14,95 incl. BTW
 • FASCIQ® Wax 150 ML

  Fasciq® Wax wordt gebruikt in combinatie met cupping en IASTM Tools ter ondersteuning van een soepele behandeling. Er zitten geen toegevoegde kleurstoffen en conserveringsmiddelen in.

   14,95 incl. BTW

Veel behandelaars gebruiken hun vingers om druk op het weefsel uit te oefenen waardoor slijtage en overbelasting veelvoorkomende problemen zijn onder therapeuten. Doordat via de FASCIQ tools een goed contact te maken is met het weefsel, is een behandeling veel minder fysiek belastend voor de behandelaar en door gebruik te maken van de vormen van de diverse instrumenten is een beter behandelresultaat mogelijk. De FASCIQ IASTM Tools bestaan uit een aantal losse RVS instrumenten die er verschillend uitzien en hebben verschillend afgewerkte zijden (scherper of ronder). Naast losse instrumenten heeft FASCIQ ook twee complete sets met diverse tools. Alle IASTM Tools zijn verpakt in een mooie opbergtas. Afhankelijk van wat er behandelt moet worden en welk pijnpunt of welke pijnlijn de cliënt aangeeft, wordt gekozen voor het beste instrument. Ook welk lichaamsoppervlakte behandelt moet worden is belangrijk bij de keuze van het juiste IASTM FASCIQ tool. Sommige instrumenten worden gebruikt voor het “voelen” van blokkades en worden gebruikt om over het weefsel te strijken daarbij gebruik makend van een bolle kant of een “scherpere” zijde. De punten van de instrumenten worden gebruikt voor het bereiken van problemen in dieper liggende lagen en maken tevens fasciale manipulaties mogelijk. De keuze van een Tool is ook per behandelaar verschillend. Iedereen heeft een eigen voorkeur en het instrument moet prettig in de hand liggen.