Medical Taping bij misselijkheid en maagklachten

Misselijkheid en maagklachten kunnen erg vervelend zijn. Veel professionele behandelaars weten inmiddels dat het tapen van een diafragma met CureTape toegepast kan worden bij diverse maagklachten zoals maagpijnmaagzuur en misselijkheid. Misselijkheid en maagklachten kunnen aanzienlijk verminderen onder invloed van CureTape. Deze tapetoepassing wordt ook veel gebruikt bij misselijkheid door een chemokuur.

Waarom werkt de tape bij maagklachten?

Het lichaam is anatomisch opgebouwd uit “segmenten”. Organen en andere lichaamsdelen binnen één segment krijgen aansturing vanuit dezelfde ruggenmergszenuw. Er bestaat een relatie tussen het diafragma, de maag en het huidgebied dat getapet is. De “prikkel” die de tape geeft zorgt voor afname van “weefselspanning” in de maagzone waardoor de klachten verminderen of zelfs verdwijnen.

Hoe tape je bij maagklachten en misselijkheid?

Tape 1:
De lengte van de i strook wordt afgemeten in gerekte houding over bijna de gehele breedte van de romp. Laat uw cliënt de armen uitstrekken en maximaal inademen zodat de buik iets uitzet. Plak de tape caudaal van het processus xiphoideus (zwaardvormig aanhangsel bij het onderste borstbeen) naar lateraal. Dit zonder rek.

Tape 2:
De lengte van deze i strook wordt ook afgemeten in gerekte houding en dan ter hoogte van Th 12, over bijna de gehele breedte van de romp. Uw cliënt dient de huid op rek te brengen door protractie van de schoudergordel en flexie van de wervelkolom. Vervolgens maximaal inademen en de tape ter hoogte van Th12 naar lateraal leggen zonder rek.

Maag- of misselijkheidsklachten behandelen met een Medical Taping behandeling met CureTape®? 
Vraag een (oedeem) fysiotherapeut om advies!

Deze toepassing beheersen?

Wordt behandeld in de basiscursus

 Producent van kwaliteitsproduct CureTape
 Meer dan 15.000 cursisten opgeleid
 Sinds 1998 de grootste van Nederland

Let op: wij wijzen erop dat de aangegeven tape toepassingen en informatie op onze website, over de mogelijkheden binnen het Medical Taping Concept, nog niet wetenschappelijk bewezen zijn. De uitspraken en genoemde voorbeelden zijn gebaseerd op langdurige ervaringen van patiënten en geschoolde therapeuten. Let op: bij het (gedeeltelijk) overnemen van het artikel is bronvermelding verplicht.