Helpdesk – Elleboog

Veelvoorkomende blessures aan de elleboog zijn de tenniselleboog en de golfelleboog. Bij een ontsteking aan de binnenzijde van de elleboog is er sprake van een golfelleboog en bij een tenniselleboog is er sprake van een overbelasting van de strekspieren, welke gelegen zijn aan de buitenzijde van de elleboog.

Golfelleboog:

De behandeling van een golfelleboog is analoog aan de behandeling van een tenniselleboog. Er zijn diverse tapecombinaties mogelijk, waarbij de tapecombinatie uit het voorbeeld meestal voldoet. Voor verdere informatie over het tapen van een golferselleboog verwijzen wij naar de website informatie over de golferselleboog.

medical_taping_golfarm2
medical_taping_golfarm3
medical_taping_golfarm
Advies zou zijn om de tape om te draaien en in dit geval toniserend te tapen. Als dat ook problemen oplevert, zou je ook de andere methode voor een tenniselleboog kunnen gebruiken, of de methode die beschreven staat op pagina 92 en 93 van het ‘het Manual Taping Concept Instructieboek’. Als het toniserend tapen niet werkt, is de inschatting dat deze tape de meeste kans op effect geeft. Bij tennisellebogen blijft het natuurlijk altijd de vraag of het inderdaad een lokaal probleem betreft of dat de oorzaak van de klachten vanuit de nek en schouders afkomstig is.

Voor meer informatie over het tapen van een tenniselleboog klik op deze link: Tenniselleboog 

medical_taping_tennisarm2
medical_taping_tennisarm

Stel je vraag

Al jaren kunnen onze klanten zich met vragen, over bijvoorbeeld het Medical Taping Concept (MTC) wenden tot onze Helpdesk. Hoogste tijd om deze Helpdesk een nieuwe eigentijdse look te geven! Vanaf vandaag beantwoordt Christina Peter, fysiotherapeute en docente MTC, veel voorkomende praktijkvragen voor de camera.

Heb je een vraag over een tapetoepassing of over het gebruik van CureTape? Laat het ons dan weten.

Medical Taping toepassingen beheersen?

In Nederland is een grote vraag naar Medical Taping behandelaars. Wil je starten met Medical Taping of je verder specialiseren op het gebied van Medical Taping? Kies dan voor één van de negen Medical Taping cursussen die FysioTape aanbiedt. Toe te passen binnen diverse vakgebieden en op verschillende niveaus!

check-button-groen Meer dan 15.000 cursisten opgeleid
check-button-groen Sinds 1998 de grootste van Nederland
check-button-groen Uitgebreid Medical Taping cursusaanbod
medical-taping-basiscursus