Helpdesk – Bovenbeen

Ook de bovenbeenspieren zijn gevoelig voor blessures. Het tapen van de bovenbeen kan de blessureperiode een stuk aangenamer maken. Het tapen van de bovenbeen kan ook toegepast worden wanneer er sprake is van indicaties zoals functiestoornissen van de geslachtsorganen, menstruatieklachten/cyclusproblemen en instabiliteit van de heup.

De beste optie is een combinatie van tapes, waarbij je allereerst het raster aanbrengt en daar overheen de detoniserende tape.

 

Rectus-femorus1Rectus-femorus2Rectus-femorus3

Ja, de eerste twee dagen 3-4 keer per dag 10-20 minuten koelen kan helpen om de pijn te verzachten.

De CureTape® werkt toch uitstekend bij de behandeling van het zo genaamde ‘Piriformis Syndroom’. De laatste wetenschappelijke verklaring voor het piriformis syndroom is dat dit klachtenpatroon wordt veroorzaakt door een streng spiervezels in de gluteus maximus, dus een veel meer oppervlakkig gelegen spier. Het verloop van deze vezels is wel parallel aan het verloop van de piriformis. Verder is het natuurlijk ook altijd zo dat er sprake is van een uitgebreide neurologische overlap in innervatie vanuit segmentaal, dus ook dat zou een bijdrage kunnen leveren.
Op pagina 135 van het Medical Taping Concept Instructieboek, staat deze tapetoepassing beschreven.

Piriformis-tapePiriformis-CureTape

Ja dat kan. Bekijk de toepassingenpagina Hamstringblessure – Medical Taping voor meer informatie.

Stel je vraag

Al jaren kunnen onze klanten zich met vragen, over bijvoorbeeld het Medical Taping Concept (MTC) wenden tot onze Helpdesk. Hoogste tijd om deze Helpdesk een nieuwe eigentijdse look te geven! Vanaf vandaag beantwoordt Christina Peter, fysiotherapeute en docente MTC, veel voorkomende praktijkvragen voor de camera.

Heb je een vraag over een tapetoepassing of over het gebruik van CureTape? Laat het ons dan weten.

Medical Taping toepassingen beheersen?

In Nederland is een grote vraag naar Medical Taping behandelaars. Wil je starten met Medical Taping of je verder specialiseren op het gebied van Medical Taping? Kies dan voor één van de negen Medical Taping cursussen die FysioTape aanbiedt. Toe te passen binnen diverse vakgebieden en op verschillende niveaus!

check-button-groen Meer dan 15.000 cursisten opgeleid
check-button-groen Sinds 1998 de grootste van Nederland
check-button-groen Uitgebreid Medical Taping cursusaanbod
medical-taping-basiscursus