Kinesiologie

Bij FysioTape kunt u terecht voor de meest gebruikte kinesiotape in Europa. Deze tape is het kwaliteitsproduct CureTape®. Sinds 2003 produceren wij dit zelf en leveren we dit aan de professionele markt. Naast de tape voor professionals biedt FysioTape ook cursussen aan zodat alle mogelijkheden van CureTape worden benut. Lees meer over MTC cursussen »

Kinesiologie tape

FysioTape garandeert u kinesiologie tape van hoogwaardige kwaliteit. FysioTape kan hoogwaardige kwaliteit garanderen omdat CureTape® in een eigen fabriek in Korea wordt geproduceerd. Door de tape zelf te produceren kan het gehele productieproces goed worden gecontroleerd zodat wij er zeker van zijn dat de kwaliteit van onze tape is gewaarborgd. Door de tape op een professionele manier op het gekwetste gebied aan te brengen, vermindert de pijn en de zwelling. De tape ondersteunt het natuurlijke herstelproces van het lichaam door een betere doorbloeding te creëren.

Hoe werkt CureTape®?

Na het op de juiste manier aanbrengen van de tape, heeft het een liftende werking op de opperhuid. Hierdoor ontstaat er drukvermindering. Dit resulteert in een verbetering van de spierfunctie en een ondersteuning van de gewrichtsfunctie. Het bloed en de lymfecirculatie worden geactiveerd en de pijnreceptoren krijgen meer ruimte, waardoor de pijn vermindert.

Over FysioTape

FysioTape is dé specialist in kinesiotape. Professionals zoals bijvoorbeeld fysiotherapeuten, sportmasseurs, artsen kunnen bij ons terecht voor het aanschaffen van benodigdheden op het gebied van Medical Taping. Naast een ruim assortiment aan producten biedt FysioTape Opleidingen ook Medical Taping Concept (MTC) cursussen aan. FysioTape B.V. is een Nederlands bedrijf en bestaat sinds 1998.

MTC cursussen

FysioTape Opleidingen biedt MTC cursussen aan voor elk niveau. Verschillende soorten professionele behandelaars binnen de gezondheidszorg passen dit concept toe, en steeds meer mensen kiezen ervoor om een cursus te gaan volgen en gebruik te maken van Medical Taping. De cursussen die u bij FysioTape Opleidingen kunt volgen werken volgens de principes van de kinesiologie. Ze worden gegeven door officiële MTC-instructeurs. Zij zijn door ons geselecteerd op ervarenheid met deze behandelingsmethode. Dit zijn veelal fysiotherapeuten met diverse specialisaties. Bent u geïnteresseerd in het volgen van een Medical Taping Concept cursus? Bekijk dan eens de agenda voor meer informatie over de cursussen »

Onze webshop

In onze webshop kunt u terecht voor allerlei verschillende producten op het gebied van kinesiologie.

  • CureTape®
  • VetkinTape®
  • CrossTape
  • MTC literatuur
  • Promotiemateriaal
  • Oefenmaterialen

Uiteraard verkopen wij in onze webshop CureTape. Wij leveren dit in verschillende soorten en ook kunt u diverse groottes bestellen. Naast deze tape leveren wij ook CrossTape. Deze tape wordt vooral op energiegeladen punten geplakt die te vinden zijn door een therapeut. Dit zijn bijvoorbeeld pijnpunten, triggerpoints en acupunctuurpunten. Therapeuten kunnen bij ons niet alleen terecht voor deze tapes, maar ook voor Medical Taping Concept literatuur. Dit zijn boeken waarin u alles leest over de verschillende technieken. Bekijk gerust eens onze webshop om te zien wat u bij ons nog meer kunt vinden. Bekijk de webshop »

Meer informatie over kinesiologie?

Wilt u meer weten over de kinesiologie tape of heeft u nog vragen over het Medical Taping Concept? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem vrijblijvend contact op »