Kinesiotape kopen?

Je bent van plan kinesiotape te kopen, dan zijn de volgende vragen voor jou van belang.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van kinesiotape?

Bij de aanschaf van tape heeft men altijd te maken met een overweging tussen kosten en kwaliteit. Door de populariteit van de methode is de laatste jaren veel “low budget” tape op de markt verschenen. Deze low budget tape kan echter problemen als huidirritatie, kapotte huid, te weinig rekbaarheid en -plakkracht met zich meebrengen. Daarnaast hebben deze tapes te maken met schommelingen in kwaliteit en verschillende lijmpatronen door verschillende leveranciers. Let bij de aanschaf dus altijd op producenten die kwaliteit kunnen waarborgen.

kinesiotape kopen

Waar kan ik CureTape kinesiotape kopen?

Ben je particulier gebruiker dan verwijzen wij je graag naar de apotheek, daar kan je de rollen CureTape®  van 2,5 cm, 5 cm en 7,5 cm bestellen in verschillende kleuren. Je kan deze rollen dan meenemen naar de therapeut of zelf aanleggen na advies en instructie van de tape deskundige. Lees meer over kinesiotape »

Ben je sportmasseur en of (fysio)therapeut dan kan je CureTape® via de webshop bestellen. CureTape® kopen in de webshop »

Welke CureTape moet ik kopen?

Voor alle behandelingen kan gebruik worden gemaakt van CureTape Classic of CureTape Art met gemaakt van katoen met een elastan en voorzien van een acryllijmlaag. Van de CureTape Classic variant zijn ook de formaten 1cm, 2,5cm en 7,5cm breed ontwikkeld voor bijvoorbeeld lymf taping. Naast deze varianten wordt de CureTape Punch, met het gatenpatroon, gebruikt voor tape-toepassingen waarbij extra stretch en een driedimensionale werkrichting wordt vereist. Bij de Punch variant kunnen de huid en fascia worden geprikkeld binnen het gebied van de openingen en heeft de huid meer mogelijkheid om te ventileren.

Daarnaast is er ook CureTape Sports leverbaar, gemaakt van viscose met elastan en voorzien van een 25% sterkere acryllijmlaag. Deze versie is geschikt bij intensief sporten maar ook bij voet, hand en knie tapeconstructies is deze tapesoort makkelijk te gebruiken. Viscose droogt sneller en tape over tape blijft door de sterkere lijmlaag nog beter kleven.

Tot slot bestaat de mogelijkheid van cross taping door middel van CrossLinq. Bij deze therapiemethode worden rasterpleistertjes ingezet voor de behandeling van triggerpoints, pijnpunten, acupunctuurpunten en voor het beïnvloeden van energiebanen in het lichaam.