FASCIQ® Siliconen Cuppings

Wat is Cupping?

Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die haar oorsprong vindt in de Chinese geneeskunde. Deze alternatieve geneeswijze met “bollen”, die van verschillende materialen gemaakt kunnen zijn zoals glas, plastic of silicoon, zorgen ervoor dat de huid vacuüm gezogen wordt. De FASCIQ® cuppings zijn gemaakt van silicoon, waarbij je, door in de cupping te knijpen, een vacuüm creëert op de huid. De siliconen cupping laat zich eenvoudig verplaatsen over de huid, door deze vooraf licht in te masseren met FASCIQ® Wax of Cream.

Cupping effects:

  • Ontspannende, kalmerende en helende werking van het fasciale netwerk.
  • Opheffen van blokkades in het lichaam.
  • Afvoer van afvalstoffen en vocht (lymfedrainage).
  • Stimuleert de productie van collageen en elastine.
  • Verbetering van de elasticiteit en stevigheid van de huid ( o.a. bij cellulite).
  • Verbetering van littekenweefsel, verklevingen en rimpels.

Wat gebeurt er tijdens een Cupping therapie?

Cupping therapie wordt toegepast voor verschillende doeleinden. De cups worden veel gebruikt als massagetool voor het losmaken van de fasciale structuren en bij pijnpunten. Ook kan Cupping worden toegepast ter voorkoming of vermindering van rimpels en cellulite. Vanuit de oudheid werd de zuigtechniek toegepast om gifstoffen en spierkrampen vanuit het bindweefsel naar de oppervlakte te trekken. Wanneer pijnpunten zich op een specifiek punt bevinden wordt cupping op een vaste plek toegepast. Wanneer de bloedtoevoer echter verbeterd dient te worden naar een bepaalde plek, bijvoorbeeld gewrichten, worden de cups heen en weer bewogen boven de energiebanen die onder de huid liggen. De dieptewerking van de cups heeft een effectieve werking op pijnpunten en vast zittende gewrichten. Bij cupping therapie worden bloed, lichaamsvloeistoffen en energie in beweging gezet.

FASCIQ cupping toepassing

Door het ontstane vacuüm wordt de huid deels in de cup gezogen, hierdoor wordt er bloed naar de behandelde plek gezogen. Het gevolg is een betere doorbloeding van het fasciale netwerk en het lichaam ontdoet zich sneller van afvalstoffen (via de poriën).

Een cupping behandeling voelt aan als een stevige massage, hierbij worden tevens de dieper gelegen huidlagen bereikt, het geeft ontspanning en brengt het lichaam weer in balans. Regelmatig cuppen zorgt voor een soepel en gezond fasciaal netwerk. Tijdens de behandeling kunnen er lokaal rode plekken ontstaan, dit is gebruikelijk en deze plekken verdwijnen na enkele dagen. Tevens kan de eerste behandeling pijnlijk aanvoelen doordat het weefsel gespannen is.

Cellulite behandeling met cupping

Een veelvoorkomende toepassing met cupping is de behandeling van cellulite. Cellulite, ook wel “sinaasappelhuid” genoemd, ontstaat vaak door een slechte vochtafvoer in het huidgebied rond buik, billen en dijen. Het gevolg is dat er onder de huid putjes en bobbeltjes in dit huidgebied voorkomen. Lymfevocht kan op den duur veranderen in vetcellen waardoor een bobbelige huid zichtbaar wordt. Door regelmatig te cuppen zal de huidconditie verbeteren en kan de cellulitis verminderen.

FASCIQ® Cupping producten :

FASCIQ® 4 Stuks siliconen cupping therapy set

fasciq-cupping-set-large-bag

Set van 4 verschillende doorzichtige massagecups verpakt in een handig stoffen FASCIQ® bewaarzakje. Makkelijk in te drukken cups om een vacuüm te creëren. Geschikt voor een cupping massage van diverse lichaamsonderdelen.

De diameter van deze zuignappen cuppings zijn 4,5 cm / 6 cm / 7,5 cm en 10 cm.

FASCIQ® 2 Stuks siliconen cuppings maat S

fasciq-cupping-set-bag

Set van 2 dezelfde siliconen doorzichtige massagecups verpakt in een handig stoffen FASCIQ® bewaarzakje. Makkelijk in te drukken cups om een vacuüm te creëren. Geschikt voor een cupping behandeling van met name kleine lichaamsoppervlakte.

Deze ronde cuppings hebben een diameter van 5,5 cm en zijn ook 5,5 cm hoog.

FASCIQ® Siliconen cuppings set S en L

fasciq-cupping-set-2-bag

Cup Large: deze ronde cupping heeft een diameter van 7 cm en is 8 cm hoog. Makkelijk in te drukken cup om een vacuüm te creëren en te verplaatsen over de huid. Geschikt voor een cupping behandeling van grotere lichaamsoppervlakte.
Cup Small: deze ronde cupping heeft een diameter van 5,5 cm en is 5,5 cm hoog. Makkelijk in te drukken cup om een vacuüm te creëren. Geschikt voor een cupping behandeling van met name kleine lichaamsoppervlakte.

FASCIQ® Siliconen cuppings maat L

fasciq-cup-large-bag

Grote afmeting doorzichtige siliconen doorzichtige massagecup verpakt in een handig stoffen FASCIQ® bewaarzakje. Makkelijk in te drukken cups om een vacuüm te creëren en te verplaatsen over de huid. Geschikt voor een cupping behandeling van grote lichaamsoppervlakte.

Deze ronde cupping heeft een diameter van 7 cm en is 8 cm hoog.

Tip: door bij de cuppings tevens gebruik te maken van FASCIQ® wax of cream is verplaatsen van de cups over de huid makkelijker.