Hoe lang kan de tape gedragen worden?

CureTape® mag blijven zitten zolang het hecht, maar zal op enig moment ook loslaten. Er is normaal gesproken geen enkele reden waarom kinesiotape niet langere tijd achter elkaar toegepast zou mogen worden. In sommige gevallen worden mensen jarenlang permanent getapet, zonder dat het problemen oplevert.

Hier moeten wel enkele kanttekeningen bij worden gemaakt. In de allereerste plaats is het erg belangrijk dat er gebruik wordt gemaakt van een goede kwaliteitstape, zoals CureTape. Er zijn helaas veel tapemerken op de markt die in wezen een imitatie zijn en een veel slechtere kwaliteit hebben. Bij dergelijke imitatietapes worden veel meer huidproblemen gezien. Verder wordt er soms door behandelaars gedacht dat de tape teveel de functie van spieren of banden zou overnemen, waardoor deze zouden kunnen verzwakken. Dat is een fenomeen dat wel optreedt als gebruik wordt gemaakt van de stugge sporttape, waarmee de functie van het lichaam deels wordt uitgeschakeld. Bij Medical Taping met de elastische CureTape gebeurt dit juist niet. Bij Medical Taping is het de bedoeling dat de eigen functie van het lichaam zoveel mogelijk wordt ondersteund en gestimuleerd, zodat het weefsel juist weer sterker kan worden.

Gemiddeld zal een kinesiotape 4 à 6 dagen blijven zitten. Applicaties bij een hand of voet kunnen sneller loslaten.

Na aanbrengen de tape goed wrijven voor optimale hechting. De tape neemt de huidwarmte aan en hecht na ongeveer een half uur optimaal. De eerste keer aankleden moet daarom zorgvuldig gebeuren om te voorkomen dat de uiteinden loslaten. Als de tape eenmaal op huidtemperatuur gekomen is, dan is de kwetsbaarheid bij aan- of uitkleden veel minder.

Tip: na het aanbrengen van tape, de tape inwrijven met talkpoeder. Het talkpoeder hecht zich aan de randen van de tape, zodat de tape niet blijft plakken aan de kleding.

Meer lezen: