FASCIQ® Siliconen Cuppings

Wat is Cupping?
Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die stamt uit de Chinese geneeskunde. Cupping kan met verschillende materialen zoals glazen of plastic bollen, maar ook met siliconen materiaal, die allemaal zorgen voor een vacuüm op de huid.

Alle 7 resultaten

Voor de FASCIQ® cuppings is gekozen voor siliconen materiaal waarbij je door de cupping in te knijpen een vacuüm creëert op de huid en de cupping kunt verplaatsen.
Door de huid vooraf licht in te masseren met FASCIQ® wax of cream gaat het verplaatsen van de siliconen cup makkelijker.

Wat gebeurt er tijdens een Cupping behandeling?

Door het vacuüm onder de huid wordt er bloed naar de behandelde plek gezogen. Het effect is een betere doorbloeding van het fasciale netwerk en het lichaam kan zich ontdoen van afvalstoffen.
Een cupping behandeling voelt als een stevige massage en geeft ontspanning en brengt het lichaam in balans. Diepere lagen worden daarbij bereikt.
Door de behandeling kunnen er lokaal rode plekken verschijnen maar dit is volkomen normaal en die plekken verdwijnen na enkele dagen. Tevens kan de eerste behandeling pijnlijk aanvoelen doordat het weefsel gespannen is. Regelmatig cuppen zorgt voor een soepel en gezond fasciaal netwerk.

Effect van cupping:

  • Ontspannende, kalmerende en helende werking van het fasciale netwerk
  • Opheffen van blokkades in het lichaam
  • Afvoer van afvalstoffen en vocht (lymfedrainage)
  • Stimuleert de productie van collageen en elastine
  • Verbetering van de elasticiteit en stevigheid van de huid (zoals cellulitis)
  • Verbetering van littekenweefsel, verklevingen en rimpels